Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana är ett internationellt framstående museum för modern konst. Det är även ett levande kulturhus och en unik plats där konsten, arkitekturen, parken och miljön kring Öresund tillsammans skapar en enastående helhet. Varje år bjuder Louisiana på flera stora internationella utställningar med modern och samtidskonst. Museet har dessutom en lång tradition av att visa visuell kultur inom ett brett spektrum – med foto-, design- och arkitekturutställningar. Louisianas samlingar stäcker sig till 1945 och fram till idag.  Bland konsten finns fantastiskt stora verk och konst inom i stort sett alla genrer – måleri, skulptur, fotografi, film och konstinstallationer.

Arkitektur och skulpturpark

Arkitektoniskt räknas Louisiana som ett av de finaste exemplaren av 50-talisternas eleganta och måttfulla modernism. Museet fogar sig diskret in i landskapet och de omringas av en skulpturpark med utsikt över Öresund. Parkens skulpturer är en viktig del av Louisianas samling. Här kan man uppleva verk av bl.a. Moore, Calder, Ernst och Miró – noggrant placerade på Skulpturparkens gröna scen.

Barnhus, café och butik

Barn och unga har en enastående möjlighet till kreativt arbete i Louisianas Barnhus, en 500 m² fristad i tre våningar där de kan släppa lös fantasi och sinnen. Louisiana Café har en makalös utsikt över Öresund och här kan man njuta av den på en utomhusterrass under sommarhalvåret. Köket bjuder på modern dansk mat, tillagad från grunden av säsongsaktuella råvaror. Det är en ny meny varje vecka med både lunch- och middagsbuffé. Louisiana Butik är en av Danmarks mest framstående designbutiker med fokus på dansk och skandinavisk design. Produktutbudet speglas av de senaste trenderna på designscenen.

Ett levande kulturhus

Visningar av utställningarna, kreativa workshops, konstkick, målarskolor, koncerter, fredags-lounge, live debatter, föreläsningar och en internationell litteraturfestival. Året runt väcks - konst, samtidskultur, ord och ljud - till liv i Louisianas miljöer.

 

Louisiana Museum of Modern Art

Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk

Tlf. (+45) 49 19 07 19

www.louisiana.dk

Öppet

Tisdag-fredag 11-22 Stängt måndag

Lördag, söndag och helgdagar 11-18

Share this page

Louisiana Barnhus

Det händer i Louisiana