KURBADET by Ilse Jacobsen

Ett exklusivt kurbad och SPA i Hornbæk

Den kända danska modedesignern Ilse Jacobsen har alltid haft lust att öppna ett spa. Äntligen blev det verklighet! KURBADET by ILSE JACOBSEN är ett fullservice-spa och kurbad-center med en rad former av hälso- och skönhetsbehandlingar som utförs av kurbadets team som består av en osteopat, fysioterapeut, fotterapeut, fotvårdare, kosmetolog, frisör och personlig tränare, samt yoga- och pilates-instruktörer. SPA’t har en egen restaurant och både inomhus- och utomhusbassänger, relaxavdelning, bastu och ångbad. Allt i genomgående elegant design.  

Enligt Ilse Jacobsen är tanken att erbjuda en plats där du får vårda dina sinnen, både på det kulinariska, fysiska och estetiska planet. Dessutom är succé-designern angelägen om att gästerna som besöker hennes kurbad ska lämna det med en känsla av ro och inte minst med en rejäl förbättring av sitt välbefinnande. Det är anledningen till att hon har kombinerat wellness-konceptet med bland annat fysioterapi och personlig träning.

– Det är viktigt för mig att vi inte bara erbjuder en ytlig känsla av njutning, utan en bestående och mer hållbar form av harmoni och hälsa. Kort sagt ville jag skapa ett ställe som verkligen gör en markant skillnad i folks välbefinnande, säger Ilse Jacobsen.

Kvalitetsstämplat By ILSE JACOBSEN

Ilse Jacobsen har efter hand blivit driven i att skapa framgångsrika koncept. Förutom att hennes huvudvarumärke ILSE JACOBSEN HORNBÆK är världsberömt med flera ikoniska produkter redan, har hon också det maritima livsstilsmärket CRUIZE by ILSE JACOBSEN, blomsterbutikerna BLOMSTEN by ILSE JACOBSEN, samt spa- och skönhetsproduktserien ILSE by ILSE JACOBSEN. Och nu också ett spa-center. Enligt designern har alla hennes projekt inspirerats av själva Hornbæk och dess miljö.

– Min kärlek till Hornbæk har jag fått med modersmjölken. Jag har växt upp här och har bott här hela mitt liv. Ingenting är som att komma hem till doften av havet och atmosfären i vår lilla badort, säger hon.

Jacobsen menar att Hornbæk faktiskt är speciellt eftersom kustorten kombinerar den råa naturen med skönhet och tillgänglighet på ett unikt sätt. Här kan du njuta känslan av att vara helt ensam och omgiven av storslagenhet, samtidig som dina behov av ett socialt liv tillsammans med andra blir uppfyllt. Faktiskt är Ilse Jacobsen långt från ensam om att ha den här uppfattningen om Hornbæk. Badorten har nämligen en stolt tradition som bad- och kurort för förr-i-tidens välsituerade och smådekadenta jetsettare.

– Förr i tiden var Hornbæk en känd kurort dit folk tog sig för hälsokurer, dansa natten lång och njuta av livet. Jag har alltid haft en önskan om att återskapa Hornbæks storhetstid, säger designern.

Det är i alla fall inget tvivel om att alla som besöker hennes spa har något härligt att se fram emot.

 

 

Share this page

Ilse Jacobsen shopping

I Hornbæk hittar du, förutom Ilse Jacobsens SPA,  flera olika Ilse Jacobsen butiker. Här finns "Blomsten", Restaurang Kurbadet, skor och kläder.

Restaurang KURBADET

Restaurant KURBADET är essensen av Hornbäck. Beläget i hjärtat av byn är restaurangen tydligt inspirerad av havet och den råa omgivande naturen.