Dragsholms Slott

Dragsholms Slott vann TripAdvisors Travellers´ Choice 2016. Slottet blev rekommenderat av det amerikanska gastro och resemagasin Bon Appétit, 2014,som en av världens 11 bästa hotellrestauranger utanför USA. Dragsholms Slott är ett toppmodernt hotell med restauranger i världsklass, som till stor del använder sig av de många lokala råvaror som finns i slottets grannskap, inklusive den återbildade Lammefjorden, som en av slottets baroner Georg Frederik Otto von Zytphen Adeler var initiativtagare till.

Gastronomi och guidade visningar.

Under de senaste åren har Dragsholms Slott byggt upp ett enastående rykte som en av landets bästa restauranger. Oavsett om du intar din måltid i gourmetrestaurangen "Slotskokkenet" eller det lite folkligare "Lammefjordens Spisehus" så är du säker på att bekanta dig med "smaken av Odsherred". Gastronomiskt har slottet skapat ett unikt kökskoncept med chefskocken Claus Henriksen i spetsen. Dragsholm Slottskokken har i 2017 modtaget en Michelin stjärna* 

Här finns möjlighet att besöka slottet, njuta av god mat, övernatta eller delta i en av de historiska visningarna där du kan stöta på ett eller annat spöke…
På slottets hemsida: www.dragsholm-slot.dk hittar du öppettider, priser och olika erbjudanden under sommaren.

Dramatiskt förflutet.

Dragsholms slott är en av de äldsta profana byggnaderna. Det byggdes förmodligen av biskopen i Roskilde i början av 1200-talet som ett palats.
På 1400 talet blev det ombyggt till en stark försvarsborg. Under Grevens Fejde ( borgarkriget i Danmark 1534-1536) blev slottet svårt skadat och kung Christian 3 tog över slottet efter reformationen. Kungen använde slottet som ett statligt fängelse för särskilt framstående fångar, däribland Earl av Bothwell .

Under Karl Gustavkriget 1658 -60, var slottet igen hemsökt av fiender, den här gången sprängdes en del av slottet, och efter kriget var kungen tvungen att lämna slottet till en av sina fordringsägare , Henrik Müller, som betalning för ett lån. Henrik Müller inledde återuppbyggnaden av slottet, men senare var tvungen, att i sin tur, lämna det till en av sina fordringsägare Manuel Texeria som snabbt sålde det vidare till Frederik Christian Adeler. Adeler byggde, tillsammans med sin hustru Henriette Margrethe von Lente, upp resten av slottet till den barockbyggnad vi ser idag.

År 1932 dog den sista baron Adler barnlös, och slottet togs över av staten, som 1937 sålde det till Johan Frederik Boettger.

Idag slottet ägs av hans dotter Inge Merete Bøttger.

 

 

 

Share this page