VisitNordsjælland
Kajak på Esrum Sø

Outdoor Upplevelser

Upplev Nordsjällands kust såsom lokalbefolkningen. Kasta dig i böljan den blå. Känn suget och spänningen av att susa ut över vattnet. Upplev Nordkusten och den vackra naturen sedd från vattnet.

Längs Nordkusten finns breda, vita sandstränder med fantastiska badplatser, t.ex. vid Liseleje, Dronningmölle och Tisvildeleje. Andra platser har höga branter med  betagande utsikt över Kattegatt, som vid Gilberg Huvud och Heatherhills ljungklädda backar. Gribskog är Danmarks näst största skog och ett enastående naturområde med skogssjöar, kärr, ängar och backiga allmänningar och är nu en del av nationalparken Kungarnas Nordsjälland. Skogen är en guldgruva av naturupplevelser. Vad sägs om en övernattning i det fria, i vindskydd eller på tältplats? Få massor av inspiration till upplevelser i naturen här.

.

Vid Hundested möter det stränga Kattegatt den mildare Isefjord och Roskilde Fjord. Upplev alltihop från cykelsadeln längs Nordkuststigen, rutt 47. Danmarks två största sjöar, Arresjö och Esrum Sjö, ligger i Nordsjälland. Här kan du paddla kanot eller kajak, fiska och utforska det rika fågellivet. Dra nytta av de utmärkta grillplatserna längs Esrum Sjö och bege dig ut på en charmig båttur med M/S Frederikke på Arresjö.

 

Nordsjälland bjuder in till massor av aktivitet, på land, på vattnet och under vattenytan

Upplev Nordsjällands kust genom lokalbefolkningen. Kasta dig i böljan den blå. Känn suget och spänningen av att susa ut över vattnet. Upplev Nordkusten och den vackra naturen sedd från vattnet. Här finns rika möjligheter till en härlig dag vid havet — eller utmana dig själv inom alla typer av utomhussport. Naturfitness, klätterbanor och guidade turer. Nordsjälland har Outdoor-aktiviteter för alla, oavsett om du föredrar cykel, kanot, kajak, folk eller surf.