Kajak på Esrum Sø

Outdoor Upplevelser

Foto: Tine Uffelmann

Upplev Nordsjällands kust såsom lokalbefolkningen. Kasta dig i böljan den blå. Känn suget och spänningen av att susa ut över vattnet. Upplev Nordkusten och den vackra naturen sedd från vattnet.

Längs Nordkusten finns breda, vita sandstränder med fantastiska badplatser, t.ex. vid Hornbäck, Dronningmölle och Tisvildeleje. Andra platser har höga branter med  betagande utsikt över Kattegatt, som vid Gilberg Huvud och Heatherhills ljungklädda backar. Gribskog är Danmarks näst största skog och ett enastående naturområde med skogssjöar, kärr, ängar och backiga allmänningar och är nu en del av nationalparken Kungarnas Nordsjälland. Skogen är en guldgruva av naturupplevelser. Vad sägs om en övernattning i det fria, i vindskydd eller på tältplats? Få massor av inspiration till upplevelser i naturen här.

.

Naturliga upplevelser

Troldeskoven, Rusland och Fantasien Ø – uppleva speciella natur- och kulturspår

Förvrängda trädstammar i nyckfulla former - kanske förtrollade av skogstroll? Spökliga ruiner i landskapet, som berättar konstiga historier. Och magnifik natur med öppna vidder, vyer och en rik flora och fauna. Hitta platserna här.

Ut i naturen

Nordsjällands natur döljer stora och överväldigande upplevelser för dig som flyttar in i den.

Fantastisk utsikt

Synpunkter lockar människor eftersom det alltid är spännande att komma upp i höjderna och få en överblick. Njut av utsikten över ett vackert landskap, en kustlinje eller ett kulturområde. Det här är trevliga utflyktsmål.

Vid Hundested möter det stränga Kattegatt den mildare Isefjord och Roskilde Fjord. Upplev alltihop från cykelsadeln längs Nordkuststigen, rutt 47. Danmarks två största sjöar, Arresjö och Esrum Sjö, ligger i Nordsjälland. Här kan du paddla kanot eller kajak, fiska och utforska det rika fågellivet. Dra nytta av de utmärkta grillplatserna längs Esrum Sjö och bege dig ut på en charmig båttur med M/S Frederikke på Arresjö.

 

Upplev vackra Nordsjälland med cykel

Nordsjä lland är ett sagorike för cyklister.  Regionen är full av cykelleder: Upplev de storslagna slotten på Slottsleden längs hav och sjöar. Besök små kustbyar, där halmtäckta hus omgivna av stockrosor och kullersten för dig bakåt i tiden.

Fiska på nordkusten

Själlands nordkust erbjuder fantastiska möjligheter till olika slags fiske. Längs den drygt 100 km låga kusten, kan du fiska efter den eftertraktade Havsöringen eller följa med en fiskebåt ut efter torsk.

Golf

Marinas

Turförslag i Nordsjälland

Naturområden, skog och sjöar

Nordsjälland bjuder in till massor av aktivitet, på land, på vattnet och under vattenytan

Upplev Nordsjällands kust genom lokalbefolkningen. Kasta dig i böljan den blå. Känn suget och spänningen av att susa ut över vattnet. Upplev Nordkusten och den vackra naturen sedd från vattnet. Här finns rika möjligheter till en härlig dag vid havet — eller utmana dig själv inom alla typer av utomhussport. Naturfitness, klätterbanor och guidade turer. Kungarnas Nordsjälland har Outdoor-aktiviteter för alla, oavsett om du föredrar cykel, kanot, kajak, folk eller surf.

Till sjös

Upplev Nordsjälland sett från vattnet, antingen från kanot/kajak, på surfbräda, med vind i seglen eller vatten till knäna och ett fiskespö i händerna. Vattnets möjligheter är många.

Aktiv i naturen

Nordsjälland bjuder på utmaningar för alla, inom alla typer av utomhussport. Följ med ut och klättra i trädtopparna, träna fitness i naturen eller ta en tur på mountainbike.

Trädgårdar och parker

Foto: Tine Uffelmann