Kronborg Cup

Kronborg Cup

Foto: Kronborg Cup

Kronborg Cup, Nordsjällands största fotbollsevenemang, äger rum den 7-9 augusti 2020. Med Kronborg Slott som kuliss, inleds sporthelgen den 7 augusti med en stor invigningsfest längs Kulturhamnen i Helsingör med musik, underhållning, fotbollsmatcher och en massa aktiviteter.

Kronborg Cup bliver som planlagt IKKE afholdt i august 2020. Arrangementet er rykket til 6-8. august 2021. Se evt mere på Kronborg Cups egen hjemmeside

Kronborg Cup avhålls vecka 32, från fredagen den 7 till söndagen den 9 augusti 2020. Fler än 500 fotbollslag från både Danmark, Sverige, Norge och Finland deltar.

Vad kan man uppleva?

Här på sidan hittar du information om övernattningar i och omkring Helsingör, förslag till var man kan äta, vad man bör se och uppleva under besöket i staden.

Övernattning

Välj mellan härliga badhotell eller mysiga små Bed&Breakfast’s där du med lätthet kan slappna av, vila dig och göra dig redo att utforska staden Helsingör.

Matställen i staden

Från street-food och utsökt kaffe till spännande tre rätters menyer. Helsingör har något att bjuda på för varje smak, och du kan alltid hitta något gott att stilla aptiten med.

Evenemang

Vad händer i staden? Häng med här. Allt från stora internationella konserter och gatufestivaler till föredrag och utställningar.

Helsingör är en kulturstad, djupt rotad i historien. Staden är världsberömd för Kronborg Slott, Shakespeares Hamlet och Öresundstullen, som var orsaken till stadens rikedom i mer än 400 år. Idag är Helsingör centrum för ett rikt affärs- och kulturliv med konserter, teatrar, utställningar och ett varvsmuseum. Kulturhamnen, som inkluderar M/S Museet för Sjöfart, Kulturvarvet och Kronborg Slott, förbinder slottet med Helsingör Centrum i ett inspirerande möte mellan historia och samtid.

Rabatordninger og særtilbud på overnatning ...

Foto: VisitNordsjælland

Upplevelser i Helsingör som du inte får missa

Helsingör erbjuder otroligt många intressanta sevärdheter och evenemang året runt. Vi har här samlat några av de spännande upplevelser du inte får missa när du besöker Hamlets hemstad.