VisitNordsjælland
Kronborg Cup

Kronborg Cup

Kronborg Cup, Nordsjällands största fotbollsevenemang, äger rum den 7-9 augusti 2020. Med Kronborg Slott som kuliss, inleds sporthelgen den 7 augusti med en stor invigningsfest längs Kulturhamnen i Helsingör med musik, underhållning, fotbollsmatcher och en massa aktiviteter.

Kulturhavn Kronborg
Kronborg Slot
Kronborg Cup
Kronborg Cup 2019

Kronborg Cup avhålls vecka 32, från fredagen den 7 till söndagen den 9 augusti 2020. Fler än 500 fotbollslag från både Danmark, Sverige, Norge och Finland deltar.

Helsingör är en kulturstad, djupt rotad i historien. Staden är världsberömd för Kronborg Slott, Shakespeares Hamlet och Öresundstullen, som var orsaken till stadens rikedom i mer än 400 år. Idag är Helsingör centrum för ett rikt affärs- och kulturliv med konserter, teatrar, utställningar och ett varvsmuseum. Kulturhamnen, som inkluderar  M/S Museet för Sjöfart, Kulturvarvet och Kronborg Slott, förbinder slottet med Helsingör Centrum i ett inspirerande möte mellan historia och samtid.

Upplevelser i Helsingör som du inte får missa

Helsingör erbjuder otroligt många intressanta sevärdheter och evenemang året runt. Vi har här samlat några av de spännande upplevelser du inte får missa när du besöker Hamlets hemstad.

Vanliga frågor