Mit hjem mit Slot

Mitt hem är Mitt Slott

Foto: Tina Brok

Under pingstdagarna 2020 utgör historiska Esrum Kloster & Kvarngård ramarna omkring den populära livsstilsmässan MITT HEM är MIT SLOTT. Är du inrednings- och trädgårdsintresserad, så får du inte missa den grönskande mässan, som löper av stapeln för 25 året i rad den 29 maj till 1 juni.

Fyll en helg med nya intryck

Nordsjälland bjuder på en massa kultur-, historie- och naturupplevelser. Här finns mer än tillräckligt att uppleva på en helgtur. Boka ett uppehåll på ett av de många hotellen, badhotellen eller campingplatserna och bege er på utflykter i området. När magen börjar kurra, finns det massor av mysiga kaféer, läckra restauranger och spännande matmarknader at välja mellan. Under pingsten kan du även uppleva Græsted Veteranträff, som bjuder på gammal mekanik och nostalgi.

Evenemang

Vad händer i regionen? Läs mer om, vilka evenemang du kan uppleva i Nordsjälland.

Hitta din övernattning

Välj mellan moderna hotell och härliga badhotell med fantastisk havsutsikt, privat inkvartering eller mysiga campingplatser, där du enkelt och bekvämt kan vila dig mellan upplevelserna.

Här kan du äta

Området omkring Esrum och Gilleleje bjuder på många mysiga caféer och restauranger. Bege dig till exempel ner till hamnen i Gilleleje och njut av utsikten på ett av de många matställena längs vattnet.

Rabattprogram i samband med övernattning

Hos Sleep2Night I Helsingör och Tikøb Bed och Breakfast kan du få rabatt på dina övernattningar i samband med livsstilsarangemanget Mitt Hem är Mitt Slott. Kontakta dem för mer information.

Hotel Sleep2Night

Njut av den stora frukostbuffén, släck törsten i baren eller slå dig ner i solen på den stora terrassen. Sleep2Night är ett mysigt hotell i Helsingör, som erbjuder billiga rum nära regionens många sevärdheter.

Tikøb Bed & Breakfast

Tikøb Bed and Breakfast erbjuder billig övernattning mitt i natursköna Nordsjälland, i närheten av Esrum Kloster, Esrum sjö, Hornbäck, Helsingör och Humlebäck.

Sevärdheter i området

Nordsjälland är späckat med spännande sevärdheter. Det handlar bara om att komma ut och upptäcka dem. Här hittar du fyra av de största upplevelserna som regionen erbjuder.

Esrum Kloster & Møllegård

Esrum Kloster var under 1100-talet Cisterciensorden s högsäte i Danmark. Idag kan du på klostret året runt uppleva arrangemang för barn och vuxna.

Rudolph Tegners Museum & Statypark

Promenera i de ljungklädda backarna mellan statyer av starka män och kvinnor. Fortsätt in i museet, som rungar som en katedral, och se skulptörernas e...

Munkeruphus

Munkeruphus är ett levande konsthus med växlande utställningar av samtidskonst, konsthantverk, design och arkitektur. Det vackra, kulturarvsskyddade t...

Fredensborg Slottsträdgård

En enastående kunglig barockträdgård. Fredensborg Slottsträdgård är nog en av Danmarks mest storslagna trädgårdar. Slottsträdgården erbjuder en unik i...

Gastronomi, inredning, mode och wellness

Mässan förenar inredning, blommor, konsthantverk, antikviteter, gastronomi, mode och wellness i vackra, historiska omgivningar. När MITT HEM är MITT SLOTT gästar Esrum Kloster kan du utforska bodar och aktiviteter utomhus i sommarvädret. Men publiken kommer också att kunna träda in i det historiska klostret och uppleva den nya Virtual Reality-baserade tidsresan som ger möjlighet att uppleva klostret som det såg ut för 500 år sedan.

Mitt hem är Mitt Slott

Foto: Mit Hjem er Mit Slot