Julebutikken i Gurre

Jul i Nordsjälland

Foto: Alex Nyborg Madsen

Sagolika julmarknader frestar med unikt konsthantverk och design, ekologiska delikatesser och lokala gourmévaror. 

Om du vill komma i riktigt julhumör och samtidigt få massor av inspiration till din egen jul, bör du besöka några av Nordsjällands många härliga julmarknader och julbasarer. Här kan du hitta personliga julklappar bland konsthantverk och design, ekologiska delikatesser och lokala produkter. Ge dig hän till ljus, färger, dofter och julmusik - och få en mysig och varm upplevelse med vänner och familj.

 

Massor av julmys i Nordsjälland

Kunglig julmarknad på Kronborg

Jultåg, sagoteater, konserter, verkstäder för barnen och julklappsshopping. Kronborg förvandlas till Danmarks mysigaste julmarknad.

Julmarknad på det idylliska Grønnessegaard Gods

Julmarknad på Grønnessegaard Gods vid Hundested. Det idylliska godset är vida känt för sin härliga julmarknad.

Julmarknad på Esrum Kloster - Historia, stämning och kvalité

Äkta klosterprodukter, specialitéer från hållbara matvarunätverk och danskt konsthantverk breder ut sig på Esrum Kloster

Julbutiken i Gurre

Julbutiken i Gurre  bjuder in hela familjen till sin traditionsrika julmarknad som för 45. gången strör julstämning över sina gäster

Julmarknad och trevliga upplevelser

Foto: Alex Nyborg Madsen

Upplev julen i Nordsjällands byar

Nordsjälland sjuder av mys och julförberedelser. Besök en av de många julmarknaderna, hör en vacker julkonsert och upplev många av de trevliga jultraditioner som väntar dig i byarna i Nordsjälland.

Julen i Helsingör

Julen i den gamla sjöfartsstaden börjar alltid med Jultomtens ankomst ombord på sitt skepp, och därefter brakar det loss med Kronborgs vackra julmarknad, julkonserter, basarer, processioner och mycket mer.

Julen i Halsnäs

Det fina gamla godset Grønnessegård utgör de utsökta ramarna för en exklusiv julmarknad under helgen omkring 1. advent. Och med den börjar julen i Halsnäs.

Julen i Gribskov

Kom tuffande och ångande ombord på Nordsjällands Julveterantåg genom vinterlandskapet med hela familjen. Besök även julmarknaden under Esrum Kloster s historiska valv. .

Julen i Hilleröd

Slottsstaden Hilleröd tar emot er med öppna armar och varma julhjärtan. Gå på jakt efter slottets tomtar som gömmer sig här och var i staden - och mycket mer.

Julen i Fredensborg

Jultåg, jultomte och julbodar med allehanda godsaker öppnar julen i Fredensborg för stora och små. Och så bjuds det på julunderhållning: Teater för barn och vuxna

Julen i Danmark

Mysiga julevenemang i Köpenhamn och resten av Danmark. Läs mer här:

Alla julens upplevelser i Nordsjälland

Häng med i alla stora och små evenemang som Nordsjälland har att bjuda på

Julkonsert i Nordsjälland

Från de klassiska till de lite mer rockiga julkonserterna: Nordsjälland erbjuder allt.