Tisvildeleje

De bästa resmålen

Upplev byarna i Nordsjälland langs Den Danska Rivieran

Längs den Danska Rivieran hittar du många marinor och livliga hamnar med professionellt fiskeri och obegränsad tillgång för besökare.

Helsingör

Helsingör är en kulturstad med djupa rötter i historien. Världskänd för Kronborg, Shakespeare’s Hamlet och Öresundstullen, som var som var orsak till stadens rikedom i mer än 400 år.

Hornbäck

En liten pärla, där en härlig blandning av kulturturister, jetsetare, barnfamiljer, idrottare och seglare året runt blandas med lokalbefolkningen för att njuta av livet, varandra och byns många kvalitéer. Det är balsam för kropp och själ.

Humlebäck

Humlebäck är nog mest känt för att hysa ett av väldens finaste konstmuseer, Louisiana – Museum för Modern Konst

Hilleröd

Med Frederiksborg Slott som historiskt landmärke, Danmarks näst största skog, Gribskov, som granne och en blomstrande handel i centrum, är Hilleröd det ideella resmålet när du vill kombinera kultur, naturupplevelser och shopping.

Fredensborg

Fredensborg är en mysig by, som har uppstått omkring slottet. Här hittar man en rad specialbutiker i Jernbanegade, byns gågata.

Gilleleje

Gilleleje ligger i Gribskov Kommun vid Själlands nordligaste punkt, Gilbergshuvud. Byn har lyckats bevara en stor del av det ursprungliga fiskelägets idylliska små gränder och stråtäckta gamla hus.

Tisvildeleje

Väster om Tisvildeleje – precis utanför Danmarks femte största skog, Tisvilde Hegn – sträcker sig en kilometerlång, vid och barnvänlig sandstrand med rent saltvatten, klitter och skogsbryn.

Liseleje

Badby med romantisk charm, mysiga cafeer och en härlig naturlekplats.

Frederiksværk

Från kanoner till kanalidyll. Frederiksverk är uppkallat efter Frederik den 5. och byn har vuxit upp omkring den kungliga industrin och kanonstöperiet Gjethuset som nu är byns stora kulturhus.

Hundested

Här mitt mellan hav och fjord, och med en af Nordsjällands bästa badstränder som granne, ligger den idylliska hamnstaden Hundested.