VisitNordsjælland
Pige i efterårsskov

Inspiration för upplevelser för barn

Børn fisker i Bøgeholmsøen

Upplevelser för barnen

Barn förtjänar det bästa, och i Nordsjälland tar vi emot dem med öppna armar. Det skall nämligen vara både roligt, spännande och utmanande att vara på semester här, och kanske lär du dig till och med något nytt?
 

Kombinationen av lek och lärande är vi riktigt bra på. Släpp loss fantasin och bli riddare eller prinsessa för en dag på Frederiksborg Slott. Sätt kurs mot avlägsna horisonter med Drömskeppet, på M/S Museet för Sjöfart. Upptäck världen under havsytan på Öresundsakvariet eller bli en jättecool stridspilot på Danmarks Tekniska Museum.
 

Barn blir tagna på allvar i Louisianas Barnhus, där alla barnaktiviteter är baserade på aktuella utställningar. Kreativiteten får även fritt spelrum på Hundested Sandskulpturfestival, där barnen kan skapa sina egna unika sandkonstverk.
 

Ge ungarna chansen att leka vilt och fritt på en av de många härliga naturlekplatserna, där bord och bänkar står redo för en picknick i det fria. Här hittar du fler idéer till alla tiders semester för barnfamiljer - som gör både små och stora glada.

Drømmeskibet - Museet for Søfart

M/S Museet för Sjöfarts lekvärld: Drömskeppet

Mystiska havsdjur, eleganta rovfåglar och söta små griskultingar

Barn älskar djur och upplevelser med djur. I Nordsjälland kan ni möta dem i vatten, på land och i luften. Se myllret av havsdjur under Öresunds yta och upplev de eleganta rovfåglarna susa igenom luften på Falkonergården. För de minsta är lyckan att få klappa en gris eller gosa med en kattunge på besöksbondgården.

Full fart på semestern

Ungarna behöver röra på sig, förbruka lite energi och komma ut i friska luften. De minsta kommer att älska våra härliga naturlekplatser, de lite större som vill ha mer action och utmaning kan kasta sig över klätterparken eller Multiparken. Om vädret kräver inomhuslek är Danmarks Tekniska Museum ett bra val.