Sommarland Sjælland

Sommarland Själland

Nöjesparken Sommarland Själland osar av danskt hygge med sin gröna natur och massor av plats för roliga och utmanande aktiviteter för hela familjen. Sommarland Själland är det perfekta utflyktsmålet för en hel dag tillsammans med familjen. Den natursköna parken bjuder på fler än 60 spännande aktiviteter och attraktioner - inte minst i det enorma vattenlandet. Samtidigt finns det massor av plats att slå sig ner med en picknickkorg, det finns bord och bänkar utställda i parkens vackra miljöer - bland tusentals blommor som gör naturupplevelsen fulländad. Kom ihåg: När entrébiljetten är betald har ni tillgång till alla attraktioner utan ytterligare kostnader.

Minilekland och cirkus

Familjens allra yngsta kan dagarna långa släppa loss på MiniLekland med små flygmaskiner, minitåg, splitternya eldrivna mini-bilar, bergochdalbanan Vildbassen och TukTuk-skeppet med vattensprut och kittel i magen. De många trampolinerna som står utställda i parken är också alltid en succé.

Barnen kommer dessutom att älska att gå på Cirkus Mascot som är gratis hela juli månad. De slår upp sitt tält i parken – och tar dit både djur och artister – något helt nytt.

3D-bio för alla smaker

Stå öga mot öga med en dinosaurie, släpp tyngdkraften på en resa i rummet eller känn g-krafterna när du flyger iväg i en flygmaskin - 340 kilometer i timmen. Allt detta kan du uppleva på Sommar Bion som lyfter filmupplevelsen till en helt en ny nivå – en kombination av 3D-effekter och rök, skum, vatten och känslan av att ”sväva fritt”.

Känn suget i magen

Loop-bergochdalbanan Vildkatten garanterar de lite större barnen och vuxna massor av sug i magen – då ni helt plötsligt hänger upp och ned. Testa också era krafter när ni klättrar mot toppen i ”Klätterfiluren” eller åk med på en spännande timmerflotte-expedition i regnskogen omgiven av farliga krokodiler eller infödingar med pil och båge i Amazonas.

Spänningen fortsätter i Westernbyn Silver City där hela familjen kan gräva efter 24-karats guld på ”Guldbacken” och ta chansen att vinna 1000  kr.

Det enorma vattenlandet

När ni behöver kyla ner er efter alla strapatser, vad är då bättre än att ta en tur i Sommarland Själlands superstora vattenland: Den Blå Lagunen. Full med actionfyllda vattenrutschbanor och bassänger för alla åldrar.

Share this page

Adresse

Gl. Nykøbingvej 169

Sommarland Själlands öppningstider och priser

Sommarland Själland öppnar för säsongen lördagen 14 maj.

OBS: Enligt traditionen firas öppningen med en stor motorcykelparad.

Sommarland Själlands öppningstider och priser

Nyheter 2016

Vovvelandet, här får alla hundar springa fritt omkring.

Splashlandet med fem nya vattenrutschkanor mitt i vattenlandet "Den Blå Lagunen".
Skall vara klart i mitten av Juni 2016.

Luftballong-festival 28. & 29. maj: Här kommer du nära luftballongerna.

Läs mer om årets mera om årets nya åkattraktioner

Bra tips

- Boka en stuga precis bredvid Sommarland Själland. Ni bor på gångavstånd till attraktioner och matställen.

 Läs mer om familjestugorna | KLICKA HÄR

- Köp mat och dricka i parkens restauranger, caféer och kiosker.

- Använd den stora gemensamma grillen till en egen BBQ.

- Njut av picknickkorgen eller eftermiddagskaffet vid de många borden/bänkarna, eller i det stora området under tak om nu vädret spelar er ett spratt.

- Matstället ”Smaken av sommar” (öppet i juli) har fokus på lokale råvaror från  Odsherred. Lokala tapas och mycket annat garanterar en kulinarisk upplevelse ut över det vanliga. Till de av er som är trötta på fast food…

Missa inte...

Det Lösa hjulet

Undvik att ramma de andra "Bumber Cars", när svänger runt din egen axel. Här lär du dig trafik, motorik och koordination.

Trafikbanan MINI-bilar.
Stig ombord i en cabriolet-version av MINI Cooper i Sommarland Själlands splinternya, moderna bilbana med elbilar, och öva dig på trafikregler.

Laserhinderbana

Hitta vägen till guldet på kortast möjliga tid! Du låses in i en mörk låda, där du kan se de gröna laserstrålar som på kors och tvärs vaktar guldet. Utanför, kan familj och vänner följa dig på en skärm och se om uppdraget lyckas! Laserbanan står företaget Funovation för och det är den första i sitt slag i Danmark.

Roterande totempåle
Ett ”droptower”, där du hissas upp och ner, samtidig med att du roterar runt om själva totempålen under turen. Det är "sug-i-magen-garanti", for totempålen är ca. 10 meter hög!

Mini-Odsherred
Miniatyrbyggnaderna från sommarlandet har haft växtvärk . Nu kommer du nära en mängd husdjur som hästar, kor, får och många andra djur. 

Visste du...

...att Sommarland Själland 2014 vann "Børn i Byen"-priset for "Bästa upplevelse".

...at Sommarland Själland er Danmarks mest interaktive park med flera nya aktiviteter, som du kan styra via sommarland-app'en eller sms. Sänd t.ex. ett sms i Amazonas och väck upp vulkanen.

...at Sommarland Själland hade 30-års jubileum 2015.

Barnens ”Sankt Hans” ( midsommar)

Ta med hela familjen in till Sommarland Själlands åkattraktioner och ”Sank Hans”-firande i den mysiga parken. Ni är välkomna att använda bord, bänkar och den uppställda grillen. Här kan du äta middag och sedan har ni möjlighet att baka bröd pinnbröd. Underhållningen för barnen, nära bålet, startar kl. 18.Som traditionen kräver, tänds midsommarbålet och häxorna förvisas till Blåkulla.

Odsherred Brandmuseum

Odsherred ZOO Rescue